Vecka 40

 

Redan två månader här nere, tiden rinner iväg men har så mycket kul på vägen. Denna veckan har jag äntligen kommit igång med alla mina projekt och det har varit en bra arbetsvecka. I onsdags mötte jag upp några andra praktikanter från jobbet för att ta en öl, vi har börjat med ett stammtisch varje onsdag väldigt trevligt. Innan dess hann jag med och springa en tur i mina nya tajts jag köpte på outleten.

I tisdags spelade jag och Damla lite tennis på morgonen men det är så disigt här varje morgon, men var kul att göra det.

I fredags så var det nationaldag här i Tyskland så vi hade alla ledigt. Jag började dagen med en löptur innan jag satte mig på tåget mot Füssen, en by som ligger på gränsen mot Österrike. Där mötte jag upp David och vi begav oss till Neuschwanstein för att kolla in slottet. Massa turister var det där men vi frågade på resturangen vi åt lunch om detta var speciellt mycket folk eller inte, men hon sa ”Detta är en lugn dag” ändå så fick vi vänta ca 30 min för att hitta en parkering och hämta upp biljetterna för att komma in på slottet, vi hade dock reserverat så den kön var mycket mindre än den andra kön. Efter det åt vi som sagt lunch innan vi påbörjade promenaden upp till slottet och vår rundtur. Slottet är verkligen ett sagoslott och  nästan varje rum är inspirerad av en av Wagnersoperor och det är svanar över allt i olika detaljer, handtag, lister, målningar, sköldar, marmorstatyr, porslinstatyr så Neusschwanstein är det rätta ordet.

Trötta efter alla turister åkte vi till vårt B&B som var jättemysigt och en gammal dam som höll i det, hon var en riktigt pedantisk och perfektionisktisk kvinna med vädligt trevlig och hjälpsam. Efter att ha vilat upp oss begav vi oss in till stan och hittade ett ställe som var jättemysigt och visade sig vara tipset i Lonley Planet, efter en diskussion med några amerikanare vid vårt bord. En trevlig och mysig kväll.

På lördagen vaknade vi tidigt för att äta frukost som serverades mellan 8-9 och allting var närproducerade delikatesser. Sedan begav vi oss mot tegelberget och tog liften upp till toppen. Det var otroligt dimmigt och vi trodde inte att vi kunde göra den hiken vi tänkte. Men helt plötsligt så på vägen upp så slutade dimman och slottet uppenbarade sig och det var hur fint väder som helst. Så vi hade en underbar dag vandrandes ner för berget. Vi åt picknick lunch på en äng i en dal och på eftermiddagen kom vi förbi en Hütte där vi tog oss varsin radler och jag en apfelstrudel, yummie.

Hemma igen blev det en powernap innan vi gick in till stan för att äta middag, denna kvällen blev det traditionsenlig schnitzel på Zum Hechten, även den ett lonely planet tips. Otroligt trötta gick vi hem igen och somnade innan 10.

Idag gjorde benen mycket ont och vi körde ner till sjön och tog en båttur där, sedan så åt vi lunch och glass inne i Füssen. Verkligen en jättefin altstadt och promenderade runt där och upp på borgen/slottet inne i stan innan vi sa hej då och jag tog tåget hem och David körde mot Schweiz.

Ha det fint! (mer bilder kommer imorgon)

2 tankar om “Vecka 40

  1. Pingback: Update | Annas Alptopp

Lämna en kommentar